23.11.16

VERONIKA ÖLMEK İSTİYOR - PAULO COELHO



“Hayatta pek çok hata yapmaya izin vardır, hayatımızı mahvedecek olan hariç.”


Herkese Merhaba!

Veronika Ölmek İstiyor yazarın okuduğum ilk kitabı oldu ve dilini, anlatışını o kadar sevdim ki anlatamam. Simyacı’dan önce bunu okumam size garip gelebilir ama öncelikle bunu okumak istedim nedensizce. Gerçekten bu kitabı okuyun harikaydı.


Veronika, her istediğine sahip görünen, renkli bir yaşam süren, yakışıklı erkeklerle gezip tozan genç bir kadın olmasına karşın, mutlu değildir. Yaşamında bir şeylerin eksikliğini hissetmektedir. Başarısız bir intihar girişiminin ardından, kendine geldiği zaman bir akıl hastanesindedir. Üstelik çok kısa bir ömrü kaldığını öğrenir. Zaten ölmek isteyen Veronika bu süreçte, başka dünyaların insanlarını tanırken kendisini de keşfetmeye başlar.

Kısacası Veronika’nın içinde başka Veronikalar bulmasıyla yaşamak için nedenler çıkmaya başlıyor önüne. Veronika dışında başka hastaların da hikayeleri geçti, bu ayrıntılar da çok güzeldi bence. Her biri Veronika’nın ironik durumundan etkilenip kendi yaşamının önemini anlıyor.

Bazı noktaları da okuyarak sizin keşfetmeniz gerek. Ama son kez diyorum ki okuyun gerçekten. Veronika’dan sonra favori yazarlarıma Paulo Coelho da eklendi. En kısa zamanda Simyacı’yı da okumak istiyorum.

Hoşçakalın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder